Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A HATOK

2014.08.15

hatok.jpg

"A HATOK művészeti csoport – amelynek létszáma időnként eléri a nyolcat – 2012-ben, a budaörsi Zichy Majorban csoportos képzőművészeti kiállítást rendezett. Azóta a csoport számos kiállításon vett részt.
A HATOK művészeti törekvése egy sajátosan kialakult kis közösség egyénenként, egyedi vonásokkal ábrázolt válasza a kulturális globalizmusra. A laza szövetségben, új tagokat is befogadó HATOK tematikus ÖN-felhívásokra reagál, stiláris és hivatali megkötöttség nélkül, a legteljesebb alkotói szabadságban. A 2013-as Ördögkatlan fesztiválon egy olyan performansszal egybekötött fotó-művet avattak, amely a világon is egyedülálló módon átlényegít egy falusi vasútállomást. Életállomás, üzenet, landart, tér és idő megfogalmazása egy csak Palkonyán látható történetben. A Hét fő bűnt és a Hét fő erényt megjelenítő monumentális alkotásukat a Páva utcai Concerto Stúdióban mutatták be először, majd a kalocsai Városi Galériában és a Balatonszemesi Vigadóban láthatta a közönség. A HATOK csoport tagjai, zömében képzőművészek, de van köztük textil , szobrász és fotóművész is.
A HATOK tagjai: Gaszner Ildikó, Gerlóczy Gábor, Molnár-Göb Zoltán, Páczelt Andrea, Somogyi Ferenc, Vladár Csaba, Vladár Krisztina, Zátonyi Tibor."

bunok-es-erenyek.jpg