Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alapítványi munkálkodások

2011.02.24

2011. február 24-én Sümeg Város közgyűlésén beszámoltunk az elmúlt 4 év alapítványi tevékenységünkről és kérelmet nyújtottunk be a Püspöki Palotában lévő állandó kiállítási hely biztosítására az elkövetkezendő évekre.

Beszámoló és kérelem >>>

 

Kép 

 

A 2010-es évet - a Püspöki Palota zárva tartása miatt - arra használtuk fel, hogy kiállításokat látogattunk, hangversenyekre jártunk és kerestük a partnerkapcsolatokat, melyek alapítványunk hasznára is válhatnak.

Bővebben >>>

 

Kép

Az alapítvány célja 2009-ben továbbra is a kortárs művészet megismertetése a kultúra iránt érdeklődőkkel, illetve a kanadai-magyar képzőművészeti kapcsolatok erősítése. 2009-2010. évi tevékenységünket a Nemzeti Civil Alapprogram Közép-dunántúli Regionális Kollégiuma is támogatja. (Pályázati azonosító: NCA-KD-09-P-0075).   

 

Kép

Az alapítvány szakmai, művészeti segítséget nyújt kanadai/magyar kortárs művészeknek, képviseli érdekeiket. Kiállításokat, művészeti alkotótáborokat szervez és bonyolít helyben és más közösségi tereken. Művészeti találkozókat, fórumokat, klubfoglalkozásokat, szakmai konferenciákat, tapasztalatcserét, összejöveteleket szervez, PR- és marketingtevékenységet folytat, kiadványokat, publikációkat jelentet meg.
Kapcsolatokat kezdeményez és épít ki a tevékenységben érdekelt magyar, kanadai és más nemzetközi szervezetekkel, intézményekkel, szövetségekkel, önkormányzati, vállalkozói és magánszektorral.
___________________________
 
2009. június 1. hetében ifjúsági vetélkedőt hirdetünk. A vetélkedő célja a kortárs festőművészet és Kanada felfedezésének párhuzamba állítása, az ifjúsági non-formális önképzés, kulturális és művészeti érdeklődés erősítése. A vetélkedőt elsődlegesen Sümeg és környéki fiatalok, illetve a kiállítást látogatók számára hirdetjük meg. A jelentkező diákoknak a kiállítási anyag megtekintésére alapozva rövid tanulmányt kell készíteni a történelmi tudásukkal összhangban Kanada felfedezéséről. (A kiállítás anyaga Kanada felfedezésének történetét meséli el képekben). A vetélkedő időszakában azt várjuk, hogy kb. 50-60 fiatal látogatja meg a kiállítást és 10-15 pályamunka érkezik be a kuratóriumhoz.
   Ezzel párhuzamosan a kiállítás installációs anyagát szeretnénk fejleszteni, amely jelenleg eléggé kezdetleges. Elkészül az Alapítvány frissített tájékoztató brosúrája, amely az adománygyűjtő tevékenységünket hatékonyan segíti és alkalmas az 1%-os adománygyűjtő kampány elindításához is.
  Az Alapítványunk által működtetett kiállítás ezáltal Sümeg egyik legjelentősebb kiállítási anyaga lesz. Nem közalapítványi, hanem civil alapítványi fenntartásban csak ez az egy kiállítás tudott ez idáig fennmaradni a kisvárosban. 
(Szabados Zsuzsanna)
 
______________________________________
 
2008. évben az alapítvány tovább folytatta a 2005-ben megkezdett tevékenységét az alapító okiratban meghatározott céloknak megfelelően. A sümegi Püspöki Palotában áprilisban kiállításra került Frederich Hagan 55 litográfiából álló portfoliója.
A kiállítást kb. 1500 fő látogatta meg. Az alapítvány ezáltal hozzájárult a céljainak megfelelően a kortárs művészet megismertetéséhez, elismertetéséhez. A látogatók száma évről-évre emelkedik. Az alapítvány alapító tagjai önkéntes kiállítás vezetést vállalnak. A kuratórium tagjai részt vettek más civil szervezetek programjainak előkészítésében, a palota más kiállítótermeinek berendezésében, kiállítások szervezésében.
Az állandó kiállítás feltételeinek megteremtésén, kiállítás megnyitójának megszervezésén túl az Alapítvány tovább építette kapcsolatát a Kanadai Nagykövetséggel, szakmai rendezvényeken képviselte a kortárs művészet érdekeit.
2009. évre előkészítésre került egy Kanada felfedezésének megismerésére, illetve a Frederich Hagan állandó kiállítás megismertetésére irányuló ifjúsági vetélkedő.
Összegyűjtöttük az állandó kiállítási anyag installációjának alapanyagát, amely magában foglalja a kortárs művész életrajzát, illetve a képkiállítás leíró, ismertető anyagátak alapdokumentációját.
Az alapítvány a látogatói körrel és saját érdekképviseleti tevékenységével együtt hozzávetőlegesen 1500-1600 főt tudott bevonni a tevékenységi körébe, szolgáltatásába.
(Szabados Zsuzsanna)

 

 

A mappában található képek előnézete A Szombathelyi Képtárban

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.